LEGIUNEA   SI   MINORITATILE

 

"Sa nu vada nimeni in noi niste asupritori ai altor neamuri, sau niste mancatori de jidani din ura religioasa. Criteriul in urma caruia un stat poate lua masuri restrictive in contra unei minoritati, nu poate fi nici aversiunea de rasa, nici ura religioasa. Principiul calauzitor trebuie sa fie: pericolul pe care o minoritate il poate prezenta pentru viata si libera dezvoltare a natiunii dominante"

Pentru noi sunt doua categorii de minoritati: jidani si crestini. Cei dintai reprezinta un mare pericol pentru existenta si cultura neamului romanesc.

Corneliu Zelea Codreanu

 

MINORITATILE

Tara romaneasca nu poate fi niciodata o Romanie Ungaro-Germanie, in care fiecare popor al tarii si-ar avea frantura lui de patrie, care s-ar putea separa, la nevoie de soarta intereselor celorlalte franturi de stat. Stat national romanesc unitar, indivizibil in conceptie si in fapt. Romania e tara romanilor, iar minoritarii conlocuitori cu noi nu trebuie sa aiba decat o singura grija: sa fie loiali si sa nu atinga cu nimic interesele statului si ale natiunii romanesti, pentru a putea trai in tihna si pace alaturi de noi, bucurandu-se de ospitalitatea si probitatea romaneasca totdeauna respectuoasa fata de drepturile altuia.

Pentru ca poporul roman sa-si franga orice putere de rezistenta, jidanii vor aplica un plan unic si intr-adevar diabolic.
1. Vor cauta sa rupa legaturile sufletesti ale neamului cu cerul si cu pamantul... prin imprastiere, pe scara intinsa, a teoriilor ateiste, spre a face din poporul roman, sau macar numai din conducatorii lui, un popor despartit de Dumnezeu si de mortii lui, pentru a-l omori, nu cu sabia ci taindu-i radacinile de viata spirituala.
Pentru ruperea legaturilor cu pamantul, izvorul material de existenta al unui neam, vor ataca nationalismul ca idee invechita si tot ce se leaga de ideea de Patrie, de Pamant pentru ca sa rupa firul iubirii care uneste poporul roman de brazda lui.
2. Pentru ca aceasta sa reuseasca, vor cauta sa puna mana pe presa.
3. Vor intrebuinta orice prilej, pentru ca in tabara poporului roman sa fie dezbinare, neintelegeri, cearta si daca e posibil il vor imparti in mai multe tabere, care sa se lupte intre ele.
4. Vor cauta sa acapareze cat mai mult mijloacele de existenta ale romanilor.
5. Ii vor indemna sistematic pe calea desfraului, nimicindu-le familia si puterea morala.
6. Ii vor otravi si ameti cu tot felul de bauturi si otravuri...
...Aceste planuri sunt insa ca si gazele de razboi. Sa le intrebuintezi pentru adversar, dar sa nu te atinga pe tine. Propovaduiesc ateismul pentru romani, dar ei nu sunt atei, ci tin cu habotnicie la respectarea celor mai mici percepte religioase.
Vor sa dezlege pe romani de dragostea pamantului lor, dar ei acapareaza pamanturi. Se ridica impotriva ideii nationale, dar ei raman nationalisti sovini.

Este pentru prima data in istoria noastra si de aceea ne simtim dezarmati si cadem invinsi, cand romanii se intalnesc cu un neam, care nu-l ataca cu sabia, ci cu armele proprii rasei iudaice cu care izbesc si paralizeaza mai intai instinctul moral al neamurilor, imprastiind in mod sistematic toate bolile morale si distrugand astfel orice posibilitate de actiune.

...vedem perfidia presei jidanesti, vedem reaua credinta in toate imprejurarile, vedem atatarile ei in tot ceea ce era antiromanesc, vedem opera de lingusire si de ridicare a oamenilor politici, a functionarilor, a autoritatilor, a scriitorilor, a preotilor crestini, care se pretau a face jocul intereselor jidanesti; vedem batjocura de care se invredniceau toti cei ce aveau o atitudine romaneasca corecta, demna, sau care indrazneau sa demaste primejdia jidaneasca; vedem necuviinta cu care eram tratati noi, in propria noastra casa, ca si cum ei ar fi fost aici stapani de mii de ani; vedem cu indignare amestecul indraznet al acestor musafiri nepoftiti, in cele mai intime probleme de viata romaneasca, religie, cultura, arta, politica; cautand ei a trasa liniile pe care sa se miste destinul neamului nostru.

Manifestatia contra presei jidanesti, inseamna: declararea ei de dusmana a intereselor nationale si prin aceasta atragerea luarii aminte a romanilor de a nu se lasa indusi in eroare, orbiti sau condusi de presa scrisa de jidani sau romani jidaniti.
Presa aceasta ataca ideea religioasa la romani, slabindu-le astfel rezistenta morala si rupandu-le contactul cu Dumnezeu.
Presa aceasta imprastie teorii antinationale, slabindu-le credinta in natiune si rupandu-i de pamantul tarii, de dragostea pentru el, pamant care in toate timpurile a fost indemn la lupta si sacrificiu.
Presa aceasta prezinta fals interesele noastre romanesti, dezorientand si indreptand pe romani pe linii opuse intereselor nationale...
Presa aceasta inalta mediocritatile si oamenii capabili de coruptie pentru ca strainul sa-si poata satisface interesele lui si coboara valorile morale care nu se vor preta a face servicii iudaismului si intereselor acestuia.

Presa aceasta otraveste sufletul neamului, dand zilnic si sistematic publicitate crimelor senzationale, legaturilor imorale, avorturilor, aventurilor.
Presa aceasta omoara adevarul si slujeste minciuna cu perseverenta diabolica, intrebuinteaza calomnia ca arma de distrugere a luptatorilor romani.

...Numarul jidanilor din Romania nu se cunoaste exact. Pentru ca statisticile incercate au fost facute cu cea mai mare lipsa de interes de catre politicienii romani, pentru a-si ascunde opera de tradare nationala si pentru ca jidanii de pretutindeni fug de adevarul statisticii...
Si au dreptate din punctul lor de vedere, pentru ca romanii pusi in fata numarului
exact al populatiei jidanesti si-ar da seama ca se afla in fata unei adevarate primejdii nationale si s-ar ridica pentru a-si apara patria. Deci, in fata adevarului statistic, puterea iudaica se stinge, moare. Ea nu poate trai decat din ascunderea adevarului, din falsificarea lui, din minciuna.

...Eu nu intrebuintez cuvantul de jidan, pentru ca sa insult pe cineva. Eu le spun jidani pentru ca asa cred eu ca se numesc ei si de altfel, mi se pare curios, este singura natie care fuge de numele ei propriu, de numele pe care il are... 

In privinta minoritatilor crestine, generatia tanara inseamna principiile mari de conduita.
1. Simpatia naturala fata de natiunea de bastina nu poate fi socotita, nici lipsa de loialitate si nici ca un pericol pentru statul roman.
2. Minoritatile conlocuitoare in Romania, urmeaza sa se bucure de toate drepturile, in masura loialitatii de care vor da dovada in fata statului roman. Cel sau cei ce se vor opune sau unelti aici in casa la noi, in contra viitorului romanesc, vor fi striviti. De altfel ca si romanii care se vor opune sau vor unelti 

Suntem un neam de oameni nobili.
Fiindca suntem singurul neam care pastram aici, in aceasta parte a Europei, traditiile pamantului si ale cerului de deasupra noastra.
Fiindca suntem singurii stapani din vremuri imemoriale pe pamanturile acestea peste care toate neamurile, dar absolut toate neamurile care ne inconjoara, au venit mult mai tarziu. Oaspeti pe pamanturile acestea sunt si ungurii si bulgarii si sarbii si rusii si polonii si slovacii