U N I F O R M A     L E G I O N A R A

 In locul vorbariei si a discursurilor lungi, lumea vrea fraza scurta, clara si precisa, ca aceea a ostasului. In locul lipsei de curaj si a indoielii de astazi, lumea vrea: hotararea repede.

             In locul comitetelor democratice, care discuta, se cearta si nu iau hotarari, lumea vrea sef si disciplina tuturora. (Se intelege, ajutat de comitete prevazute) In locul descurajarii, lumea vrea incredere, voie buna, mandrie ostaseasca.

             In locul lenei, lumea vrea munca de dimineata pana seara, a tuturora, nu trei parti numai la munca si o parte numai la petrecere.

              In locul poftei de castig, a dorintei de a trage un beneficiu din politica, lumea vrea jertfa pentru tara, ca jertfa soldatului pe campurile de bataie. El nu cauta sa castige nimic, el da totul, munca, suflet, viata pentru tara lui. Aceasta ne trebuieste.

Daca ar da toti oamenii care fac politica: munca, suflet, viata, pentru tara, ce bine ar fi de tara romaneasca! Iata ce va face scoala legionara.

              In locul dezbinarii si a certurilor, noi punem camaraderia frumoasa a ostasului si unitatea perfecta ca a unei trupe, a natiunii intregi.

Toti au un singur gand: Patria, un singur Drapel, un singur Sef, un singur Rege, un singur Dumnezeu, o singura vointa: aceea de a le slujii cu credinta pana la moarte.

Legionarul si-a facut uniforma pentru ca in dosul ei el vede toate aceste mari calitati ostasesti, care ridica neamurile si le fac invingatoare, impotriva tuturor greutatilor.


Uniforma este: camasa verde, centura cu diagonala